De fyra vinnarna är:
Boden: Summoned Tide (Robertsfors)
Falun: Mark Zero (Falun)
Göteborg: Circle of Conspiracy (Vänersborg)
Stockholm: HOG (Stockholm)

Sverigefinalen avgörs i Gävle den 4 april. Då koras vinnaren som får tävla i världsfinalen av Wacken Metal Battle som avgörs på Wacken Open Air den 29-30 juli 2015. Sverigevinnaren får även spela på Sabaton Open Air 13-15 augusti, en backdrop från Bandshop, ge ut en låt på 666 SONGS samt att sångaren får en crash course om rösthälsa, rensång, extrema effekter m.m. med Sveriges röst- och "Complete Vocal Technique"-guru Annika Holmberg.

Wacken Open Air är den största metalfestivalen i världen och har funnits sedan 1990. Wacken Open Air hade drygt 75 000 besökare i somras, och var som vanligt utsåld lång tid innan. Årets festival, Wacken Open Air 2015, blev utsåld på mindre än 12 timmar, vilket var rekordsnabbt.

Wacken Metal Battle startade när Wacken Open Air festivalen ville ge nya okontrakterade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battle har pågått runt om i världen sedan år 2004. I år är det som vanligt 30 länder som medverkar.

Ny deltagare för i år är Wacken Metal Battle Middle East (Egypten, Jordanien. Libanon och Förenade Arabemiraten). Sverige är med för sjätte året. Vinnarna i alla 30 länderna får spela på den gigantiska tältscenen Bullhead City Circus scenen på Wacken Open Air den 29 – 30 juli 2015. Det är den största metalfestivalen i världen och har funnits sedan 1990. Wacken Open Air hade drygt 75 000 besökare i somras, och var som vanligt utsåld lång tid innan. Årets festival, Wacken Open Air 2015, blev utsåld på mindre än 12 timmar, vilket var rekordsnabbt.

För mer information: http://wackenmetalbattle.se/ eller https://www.facebook.com/WackenMetalBattleSweden

Mer information om banden i bokstavsordning
Circle of Conspiracy (Vänersborg) (http://circleofconspiracy.com)
HOG (Stockholm)(http://www.hogmetal.com)
Mark Zero (Falun) (http://www.mark-zero.com)
Summoned Tide (Robertsfors) (http://www.reverbnation.com/summonedtide)

Pressfrågor kontakta Anette Ståhl på Enmusa Music anette@enmusamusic.com eller tel: 0707-180 120
Övriga frågor kontakta Janne Lundqvist på LUNKAN Music & Media janne.lundqvist@lunkan.com eller tel: 070-2520000