Afrikas senaste poliofall inträffade i Somalia den 11 augusti 2014. Nigeria, ett av de tre sista fästena för polio, nådde ett år utan ett enda rapporterat fall den 24 juli. WHO (World Health Organization) kan snart ta bort Nigeria från listan över länder med polio. När det gått tre år utan något enda rapporterat fall av polio kommer WHO att bekräfta ett att kontinenten är fri från polio.
Men ändå framstår den här utvecklingen som oerhört viktig, men ändå bräcklig. Så länge som det förekommer polio i de sista länderna med polio, Pakistan och Afghanistan, har polioviruset fortfarande möjlighet att spridas och förorsaka fler utbrott. Nu, mer än någonsin, behöver Rotary stödet från donatorer, regeringar och partners för att igenom hela vägen: inte enbart ett poliofritt Afrika utan en helt poliofri värld!
- Oavsett var du bor, oavsett om ditt eget land har besegrat polion så behöver vi din röst och din hjälp, säger representanter för Rotary. Varje dollar eller krona du skänker till Rotarys kamp mot polio kommer att tredubblas tack vare att Bill & Melinda Gates Foundation matchar det genom att ge dubbelt så mycket!
Rotary har för tillfället vunnit kriget mot Polio i Afrika men det behövs hjälp från alla för att slutligen vinna kriget!
Du kan skänka pengar via den här länken: http://www.endpolio.org/donate