Hälsomässan startades mycket för att fylla det tomrum som uppstod sedan mässan Hälso Event, som höll till på Rådhustorget i Gävle, lades ner.

- Då jag jobbar mycket med att hjälpa företag, framförallt inom hälsa, med marknadsföring upptäckte jag att det fanns ett behov att hitta en plattform där företagen kunde marknadsföra sina produkter och dessutom nätverka med övriga inom branschen, förklarar Annika Wiberg, som driver Marknadsskaparna AB.

Hälsomässan började på Högskolan i Gävle, har sedan varit på Konserthuset men har nu etablerat sig på Maxim sedan 2011. Nästa års mässa beräknas bli den största hittills med ca 35-40 utställare.

Nu utökar Marknadsskaparna sitt mässutbud med ytterligare en mässa i Gävle.

- För att lyckas med sin marknadsföring och hitta nya kunder tror jag mycket på det personliga mötet och det får man ju verkligen på en mässa. Jobbar men strukturerat och satsar även på det viktiga efterarbetet är just mässor ett mycket effektivt sätt att marknadsföra sina varor och tjänster, säger Annika.

Den nya mässan går under namnet: Sport & Friluftsliv och kommer även den att vara på Maxim. Tidpunkten blir helgen 7-8 september. Mässan kommer att innehålla aktörer inom tex fiske, fjällvandring, cykling, jakt och skidåkning både på längden och tvären, men även föreningslivet kommer att vara representerat.

Ett stort antal företag har visat intresse för mässan i september och några har redan bokat en plats.

- Moraporten Bed & Breakfast vill gärna ställa ut på mässan Sport & Friluftsliv, därför att vi når en stor del av vår målgrupp i närområdet, dvs natur- och fiskeintresserade gävlebor.
Vi tycker att det är mycket bra att det nu blir en mässa inom vårt närområde. Moraporten ligger ju endast 17 mil nordväst om Gävle, säger en av ägarna Anders Jämthagen.