Alla känner sig ibland trötta, håglösa och energilösa. Det kan vi göra på grund av att vi har för mycket att göra och tänka på. Vi lever i ett samhälle där vi ofta är under ett stort informationsflöde. Vi har också alla en historia som ibland kan vara tung. Detta är några av de saker som kan få oss i obalans.

För att må bra och hitta vila i vardagen så ska vi ta hand om oss, även när det är stressigt och jobbigt. Att hitta den balansen kan vara svårt, särskilt om vi redan har kommit in i en så kallad negativ spiral.
Men det går att förändra med enkla övningar. Övningar som får igång de naturliga flöden i kroppen som blodcirkulation, matsmältning, cellbyggnad och energiflödet i kroppen. Det är andningsövningar.

Andningsövningar är friskvårdsmetod som vi alltid har tillgång till. Andningen är många gånger med som en del i andra friskvårdsmetoder. Men genom att arbeta direkt med andningen, ökar vi andningskapaciteten och cirkulationen ökar i kroppen, därmed påbörjar vi vår självläkning.
En självläkning som gör att vi slappnar av, spänningar frigörs och lämnar kroppen samt att vi får mer energi och kraft.
För många gånger stänger vi av vår andning för att slippa känna smärta. Men när vi gör det, stänger vi inte bara av smärtan. Vi stänger av alla våra känslor inklusive de positiva som t ex glädje och kärlek.
För kroppen gör ingen skillnad på känslorna.
Men att jobba med vår andning på olika sätt, det gör att vi kommer närmare våra känslor och kroppen renas och vitaliseras.
Genom att träna vår andning blir vi medvetna om vår andning i vardagen.
Det gör oss också medvetna om de faktorer och situationer som är stressande för oss. Vilket gör att vi lär oss att prioritera det som är viktigt för oss.

Gunilla Löfberg
RenAnde
http://www.renande.se