Fruktpoolen drivs av Johan Björklund som startade företaget våren 2009.
– Vi är ett ambitiöst och växande företag och har idag många trogna kunder som uppskattar vår snabba servicen och kvalitet på fruktkorgar i både Gävle och Sandviken. Vi har med tiden fått en ökad efterfrågan på Kravmärkta produkter och därför lanserar vi nu Kravkorgen. Där får kunden själv välja mellan att få hela eller delar av korgens frukter ersatta av ekologiskt odlade och Kravmärkta alternativ.

KRAV är Sveriges mest kända miljömärkning för mat och KRAV-märket visar att en vara är producerad på ekologisk grund med extra höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan.

KRAV är ekologiskt vilket bl.a betyder att djuren lever ett bra liv, grödorna odlas miljövänligt utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel, att bonden får en bättre arbetsmiljö, att maten inte innehåller konstiga tillsatser. KRAV har även regler för klimat och social hänsyn. Det har inte EU-eko.

KRAV-märket finns på mat från hela världen. Det räcker inte med var maten kommer ifrån, det handlar också om hur den är producerad. På så sätt kan du göra skillnad för djur, miljö och människa i både när och fjärran.

För mer information se:
http://www.fruktpoolen.se
http://www.krav.se