Både gamla och nya utställare och inspiratörer fanns på plats. Ny för i år var bland annat inspiratören Erika Nilsson som på eftermiddagen berättade om ett projekt hon arbetar med där man vill höja kunskapsnivån kring fertilitet, graviditet, förlossning och föräldraskap för personer med ryggmärgsskada. Även gänget från Nyckelpigorna var ny för i år. De framförde bland annat, med sång, piano och dragspel, Monica Zetterlunds hitlåt ”Sakta vi går genom stan”.

Några nya utställare hade också hittat dit. Fotkomfort var där, likaså Uppsala handikappidrottsförbund. Företaget Gränsland-natur och kultur för alla, var med i Gävle tidigare i år och nu åter i Uppsala. Var man duktig på färg och form hade man chansen att delta i tävlingen ”gissa bajset”. Både älgen, vargen och rådjuret hade lämnat avtryck i de små plastbyttorna.

Ställde ut gjorde också evenemangets tre arrangörer, CercaDeTi, Anpassarna Gunnérius AB och AssistansPartner i Gävleborg AB. De försnämnda arbetar med utbildningar hemma och borta. "Se dig själv" och "Se varandra med nya ögon" är två kurser som riktar sig till dig eller en anhörig med en kronisk diagnos/ funktionsnedsättning eller som utsatts för någon annan påfrestning i livet. Det andra företaget anpassar fordon för människor med särskilda behov och det sistnämnda erbjuder personlig assistans till personer med funktionsnedsättning som själva vill påverka sin vardag.

- Det har varit en inspirerande dag med många spännande möten, sa Julia Rydberg projektledare för AssistansPartners verksamhet Thailand för alla.

Dagen till ära gästades också av celebert besök då Uppsala läns landshövding Peter Egardt kom för att hålla det traditionsenliga invigningstalet. Han talade bland annat om tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning i Uppsala län. Egardt fick även i uppgift att lämna över ”stafettpinnen” till Göteborg dit inspirationsdagens kommer senare i år.