Paradiset väljer unik svensk hudvårdsserie som skyddar mot skav och friktionsskador

14/5, 2017 kl. 20:49

Paradiset Matmarknad i Sickla blir återförsäljare till The Skin Agent, den första produktserien som förebygger skav och friktionsskador på huden. Nästan alla råkat ut för det i något skede, till vardags eller vid sportutövning. Vi pratar om skavande sommarlår, s k Infanterield, cyklisternas skinkor, löparnas underarmar och bröstvårtor. Träningskläder, byxlinningar, trosor och behåar. Friktion tillsammans med fukt och värme kan skapa riktigt obehagliga skador.

The Skin Agent är en unik svensktillverkad vegansk och ekologisk produktserie som lanserades i januari 2017. Produkterna appliceras som ett «deo-stick», dvs användaren drar ett tunt lager över huden man vill skydda. Produkten smälter av kroppsvärmen och sjunker in i huden. Kvar lämnas en tunn hinna som i stället för att skapa friktion så glider ytorna över varandra.

Tål fukt och svett
Fukt och värme är generellt en trevlig kombination, förutom när huden är involverad. Skador från skavande hud uppstår ofta när det är just fuktigt och varmt. Som vid fysisk aktivitet eller i varma klimat. ”Att The Skin Agent är fukttålig har därför alltid varit viktigt. Den ska verka även under hård träning och semesterresan, berättar Linda Nilsson, VD på The Skin Agent Sweden AB”

“Jag har lång erfarenhet av skönhetsbranschen och The Skin Agent fyller ett enormt glapp. För att skydda sig mot friktionsskador har man tidigare varit hänvisad till diverse husmorstips. För oss var det självklart att erbjuda våra kunder den här innovativa svenska produkten. Att The Skin Agent är en helt vegansk och ekologisk produkt gör att den passar utmärkt in hos oss, berättar Eva Sellberg, ansvarig för Hudvård och Skönhet på Paradiset i Sickla. Sedan är det ju lite extra kul att det är ett Nackaföretag som tagit fram den."

Produktserien består av:
- The Skin Agent MOVE används där hud skaver mot hud, t ex mellan låren eller i de intimare regionerna s.k. ”infanterield”
- The Skin Agent SPORT används där kläder skaver t ex sömmar på träningskläder, linningar, underarmarna vid löpträning och tvättlappar.
- The Skin Agent BH-STICK används mot skavande byglar, spets och axelband.

Inga konstigheter
The Skin Agent innehåller bara ingredienser från växtriket och majoriteten av dem är ekologiska. Inga konstgjorda ämnen som parabener, SLS, mineraloljor, paraffiner eller artificiella färg- eller doftämnen. Det bidrar till en mer välmående jord och framför allt hud. Tvättas enkelt av med tvål och vatten.

”Vi är oerhört glada och stolta över att se våra produkter i hyllan hos Paradiset. Att The Skin Agent skulle vara en naturlig produkt var en självklarhet redan på idéstadiet och vi kan ju faktiskt inte föreställa oss en bättre butik att introducera den till allmänheten på än hos just Paradiset. Deras kunder är väldigt medvetna och ställer höga krav på det som finns i butiken, säger Linda Nilsson

Om The Skin Agent
Med bekvämlighet som ledord. Röd, svidande, brännande hud känner de flesta igen. Till vardags, vid vissa aktiviteter eller i sitt yrkesutövande. The Skin Agent är en unik hudvårdsserie som förebygger skav och friktionsskador på huden. Produkten är det första i sitt slag och utvecklad i Sverige. Den är osynlig, doft fri, enkel att applicera och kommer i ett smart stick som lätt får plats i hand- träningsväskan eller nessecären. The Skin Agent lanserades i januari 2017.
The Skin Agent söker nu fler återförsäljare. Läs mer på: http://theskinagent.com

Om Paradiset Matmarknad
Paradiset är en ny matvarukedja som är störst i Skandinavien på naturliga och ekologiska produkter. Butikerna erbjuder ett fullt sortiment av livsmedel samt hälso- och skönhetsartiklar, fria från onödiga och skadliga tillsatser. Dessutom har varje butik en food court med utvalda restauranger och serverar öl och vin. Paradiset grundades år 2015 och i januari 2017 öppnade kedjan sin tredje butik i Stockholm. För att sprida kunskap om mat, hälsa och hållbarhet arrangerar Paradiset kontinuerligt utbildningar och föreläsningar. Läs mer på: http://paradiset.com

Denna artikel är publicerad på Hälsa Sverige - Hälsomagasinet där alla får vara med via SvenskPress.se.
Se villkor här »

The Skin Agent

The Skin Agent

Medlem sedan 2017-04-28

The Skin Agent – Effektiv utmanare till alla husmorstips mot skav på huden! Irriterande skav mot huden drabbar både män och kvinnor och är något ... Läs mer

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!

Publicera

Vad vill du läsa?

Hjälp

Stäng